Pretpark
,

Op vakantie in eigen land? Ontdek deze leuke activiteiten!

De zomervakantie is in volle gang en misschien heb jij ervoor gekozen om dit jaar op vakantie te gaan in eigen land. Dat is een wijze keuze! Ondanks de coronacrisis heeft Nederland genoeg te bieden voor een geweldige vakantie, zowel voor jong als oud. In deze blog hebben we een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in eigen land. Lees snel verder!

 

Bezoek UNESCO werelderfgoed in Nederland

Wist je dat Nederland maar liefst tien UNESCO Werelderfgoederen heeft? Eén van de bekendste is het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, het architectonische hoogtepunt uit de Stijlbeweging. Maar ook de Amsterdamse grachtengordel, de molens van Kinderdijk of de Waddenzee zijn een bezoek meer dan waard. Het bezoeken van deze historische plekken is niet alleen educatief, maar ook ontspannend en leuk voor het hele gezin.

 

Ga op ontdekking in eigen stad

Heb je een druk leven? Dan is de vakantieperiode het perfecte moment om jouw eigen stad beter te leren kennen. Ga wandelen door de stad en ontdek nieuwe plekken, zoals verborgen parken of gezellige hofjes. Bezoek een museum of ga op een culinaire tour langs de leukste restaurants en cafés. Wedden dat je nog zoveel nieuws ontdekt?

 

Bezoek een dierentuin of attractiepark

Vakantie zonder vermaak is geen echte vakantie. In Nederland vind je talloze dierentuinen en attractieparken die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ga bijvoorbeeld naar Artis in Amsterdam, de Beekse Bergen in Hilvarenbeek of het Dolfinarium in Harderwijk. Of bezoek een attractiepark, zoals de Efteling of Walibi Holland. Wedden dat jij je geen moment zult vervelen?

 

Ga kamperen in de natuur

Wie zegt dat het buitenland de enige plek is om te kamperen? In Nederland hebben we prachtige campings midden in de natuur. Ga bijvoorbeeld naar de Hoge Veluwe of het Nationaal Park Drents-Friese Wold en kampeer onder de sterren en geniet van de rust en stilte om je heen. Een heerlijke manier om tot rust te komen en te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

 

Maak een fietstocht door Nederland

Nederland is het fietsland bij uitstek. Maak een fietstocht door de bloeiende bollenvelden in het voorjaar of fiets over de dijken en door de polders. Er zijn talloze mooie routes om te ontdekken, zoals de Bloesemtocht in de Betuwe of de Elfstedenroute in Friesland. Fietsen is niet alleen een milieuvriendelijke manier van reizen maar ook goed voor de gezondheid.

Hoewel het misschien anders voelt, kan jouw vakantie in eigen land minstens zo avontuurlijk zijn als een vakantie in het buitenland. Met deze activiteiten heb je genoeg opties om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Van een ontspannen dag in de dierentuin tot een wandeling door jouw eigen stad, er is altijd wel iets te doen in ons mooie Nederland. Laat je inspireren en maak er een zomer van om nooit te vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs